BackBackMenuClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTube

De 3 Crowdfunding Cirkels

 • #1

  Afgezien van de verschillende manieren om een project via crowdfunding te starten en het te bevorderen, wat reeds een uitgebreid onderwerp is, blijft er vanaf het begin van het project een onvermijdelijke vraag bestaan: wat zijn mijn netwerken en hoe kan ik een impact hebben op hen?

  Crowdfunding is, zoals je al weet, een kwestie van vertrouwen. Je moet laten zien dat je gemotiveerd bent door jouw project, en tegelijkertijd vertrouwen inboezemen bij je bezoekers om hen te overtuigen om jouw funders te worden. Deze drie 'cirkels' kunnen je helpen om jouw doel te bereiken, en je moet ze elk op hun beurt veroveren.

   

  De eerste cirkel : familie en vrienden

  In 99 % van de gevallen zijn dit je eerste funders. Het is maar normaal; het nodige vertrouwen tussen jullie bestaat reeds sinds een lange tijd. Ze helpen je jouw project te starten door deze te voorzien van zijn eerste fondsen. Ze geven als eerste groen licht en tonen zo dat je een oprechte projecteigenaar bent en dat je in staat bent om mensen te verzamelen rond jouw idee. Ze maken je geloofwaardig, en door als eerste hun steun te geven, brengen ze de bal aan het rollen voor het financieringsproces dat je nodig hebt om jouw doel te kunnen bereiken. Aarzel dus niet om je project met hen te bespreken, ze te laten deelnemen aan je blog, vraag hen om een ​​reactie achter te laten of er op reageren: dit is ook belangrijk, want het is de sociale dimensie van jouw project. Reageer op je publiek en laat ze deelnemen aan jouw avontuur.

  De tweede cirkel : vrienden van vrienden, kennissen

  Je kent ze nauwelijks; je hebt ze kort ontmoet op een feestje, via vrienden of op het werk ... Deze potentiële funders betreden de cirkel van zodra de eerste vertrouwenssignalen tot stand zijn gebracht door jouw eerste cirkel: als er al wat geld is gegeven aan je account, evenals discussies en aanmoedigingen op jouw projectpagina of Facebookprofiel. Ze komen na de hulp en "veel geluk" wensen van je beste vrienden.
  Vergeet niet om te reageren op hun vragen, om hen te bedanken; kortom, geef ze hetzelfde warme gevoel dat jij kreeg op het moment dat je hun steun ontdekte. Wie weet kan je nieuwe vrienden maken tijdens dit avontuur.

  Uiteraard voel je dat hoe meer jouw persoonlijk netwerk belangrijk is en hoe dichter je je bij de leden ervan bevindt, hoe meer dit jou ten goede zal komen. Het merendeel van de kleine en middelgrote projecten kan uitsluitend worden gefinancierd door de eerste en tweede netwerkcirkel. De kans is groot dat je al de nodige ondersteuning reeds om je heen hebt om van start te gaan met crowdfunding voor een eerste project met een redelijk budget.

  De belangrijkste projecten vereisen dat je de handen uit de mouwen steekt en de aandacht weet te vangen van de derde cirkel: de moeilijkste van allemaal.

  De derde cirkel : al die mensen die je niet kent

  Dit is zeker de grootste groep, met de meeste financiële macht. Het vraagt veel werk om het vertrouwen (en het geld) te verkrijgen van de mensen in deze derde cirkel. Denk niet dat door een kijkje te nemen op jouw projectpagina deze mensen halsoverkop zullen beslissen om de inhoud van hun portemonnee te geven aan jouw spaarpot: het vraagt een ongelooflijk teken van vertrouwen om geld te geven aan een wildvreemde. Je moet een inleidend bericht te schrijven. Of op zijn minst een video maken die persoonlijk/authentiek is, die jouw project draagt ​​en die een gevoelige snaar kan raken door middel van emotie, humor, esthetiek, ... Gebruik zo veel mogelijk methoden om deze mensen te tonen dat je het "echt meent", dat zij je kunnen vertrouwen om het project te realiseren, en doe moeite om het te ontwikkelen. Natuurlijk kan je vorige werk en je reputatie als een projecteigenaar helpen, dus aarzel niet om deze gemakkelijk toegankelijk te maken (op je projectpagina, in je nieuwsberichten, ... ).

  Het is uiterst moeilijk om te voorspellen welke impact deze derde cirkel zal hebben op uw project. Reken er niet helemaal op; het is misleidend, vooral als je niet beschikt over veel originele content om te publiceren. Probeer om een ​​beroep te doen op hen en produceer inhoud, inhoud, inhoud om te delen en te delen en te delen.

  Veel geluk!

   Posted on 21 January 2015 at 17 h 46 (2 years, 3 months ago)
   Updated on 26 January 2015 at 10 h 56

Reply

 You have to be connected

Login  Register

 Statistics